Održan sastanak Koordinatora Mreže mladih Muftijstva travničkog
photo: Muftijstvo travničko
Aktuelno

Održan sastanak Koordinatora Mreže mladih Muftijstva travničkog

U utorak 27. februara 2018. godine u prostorijama Muftijstva travničkog održan je radni sastanak sa koordinatorima Mreže mladih s područja medžlisa koji pripadaju Muftijstvu.

Sastanku su prisustvovali slijedeći koordinatori: Ajdin-ef. Terzić (MIZ Travnik), Almedin-ef. Mešković (MIZ Vitez), Semir-ef. Šiljak (MIZ Novi Travnik), hfz. Mahir-ef. Ramić (MIZ Bugojno), Samir Srebrenica (MIZ Busovača), Sabahudin Makić (MIZ Jajce), Muris-ef. Memiš (MIZ Donji Vakuf) i Ismet Hozić (MIZ Gornji Vakuf). Sastanak je vodio mr. Muhamed-ef. Pezić, pomoćnik Muftije za vjerske poslove i obrazovanje, koji je ujedno i koordinator za rad sa mladima na nivou Muftijstva travničkog.

Na sastanku se razgovaralo o uspostavljanju Mreže mladih u medžlisima i džematima Muftijstva, imenovanju koordinatora za rad rad sa mladima i njihovoj edukaciji, izvještajima o obavljenim aktivnostima i projektima iz predhodnog, kao i planovima rada za naredni period.

Također, bilo je i govora o tekućim aktuelnostima značajnim za rad sa mladima na terenu po medžlisima i džematima. U toku sastanka prisutnima se obratio i dr. Ahmed-ef. Adilović, Muftija travnički, koji je u obraćanju istako bitnost segmenta rada sa mladima, pogotovo u današnjem vremenu u kojem je omladina izložena mnogim negativnim izazovima. Pritom je naglasio potrebu ozbiljnosti i predanosti u radu i djelovanju.

Sastanak je ocjenjen uspješnim, te su usvojeni određeni zaključci i smjernice za rad.

Izvor: Muftijstvo travničko