Transparency International
Aktuelno

Održana press-konferencija povodom 4. Poslovnog foruma / Opšte-društvenog dijaloga u BiH

Planet obuca

Evropski pokret u BiH organizovao je danas u Travniku press koferenciju na kojoj su medije upoznali sa aktivnostima planiranim za sutrašnje održavanje „4. Poslovnog foruma/ Opšte – društvenog dijaloga u BiH“.

Prvi se medijima obratio načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić. U svom obračanju načelnik je naglasio da je općina Travnik članica Evropskog pokreta i već dugi niz godina ostvaruju uspješnu saradnju s ciljem dovođenja lokalne zajednice što bliže evropskim standardima. Podsjetio je da je Poslovni forum koji je pred nama, još jedan u nizu aktivnosti Evropskog pokreta u kojem učestvuje općina Travnik u ulozi gosta ili organizatora. „Ovo je drugi u nizu događaj ovog karaktera u Travniku, i zahvaljujem se Evropskom pokretu što je Travnik izabrao za lokaciju održavanja ovog Poslovnog foruma“ rekao je Hadžiemrić. Također iskazao je zahvalnost i Univerzitetu u Travniku na gostoprimstvu i nesebičnoj pomoći organizaciji.

Predsjednik Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, Predrag Praštalo,  u svom obraćanju detaljnije je informisao medije o dešavanjima u sklopu manifestacije. ”

U sklopu 4. Poslovnog foruma bit će održane tri panel diskusije koje će voditi eminentni izlagači. Prema zvaničnim informacijama panelu će se pridružiti i proslavljeni bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović. Učesnici panela dolaze iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Prvi panel će službeno otvoriti premijer SBK/SBŽ, Tahir Lendo. Učešće na prvom panelu uzeli su Zlatko Jelić, ministar privrede ZDK, Dedžad Milanović, ministar privrede SBK, Sanjin Kotlica, direktor “Pharmamed” Travnik i Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog Parka “Una”. Drugi panel će otvoriti predsjednik Privredne komore Federacije BiH, Mirsad Jašarspahić. Pored gospodina Jašarspahića, učešće u panelu uzeli su Anto Domazet, profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Svetlana Cenić, član NO BH Telecoma/ ekonomska analitičarka, Adin Fakić, direktor “Milkos Mljekare”, Nihad Selimović, predsjednik UO “Univerziteta u Travniku”. Treći po redu panel otvorit će dr. Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH. Pored gospodina Inzka, učesnici panela su Ismir Jusko, ministar komunikacija i transporta VM BiH, Nikola Lovrinović, predsjedavajući Zajedničke komisije za EU integracije PS BiH, Svetlana Cenić, član NO BH Telecoma/ ekonomska analitičarka i Anto Domazet, profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Završna riječ na press-konferenciji pripala je dekanu Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku, Hazimu Selimoviću. Gospodin Selimović u svom obraćanju zahvalio se ispred Univerziteta na ukazanom povjerenju predsjedniku Evropskog pokreta. Naznačio je značaj projekata Univerziteta u partnerstvu sa Evropskim pokretom s ciljem širenja vizije visokog obrazovanja. Naglasio je da Univerzitet kroz projekte europskih kvaliteta u saradnji sa Vladom SBK i općinom Travnik širi društveno odgovorni rad u cilju poboljšanja zajednice