BH Telecom
Aktuelno

Održana sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje SBK-a

Jučer je u zgradi Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona održana 3. sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Srednjobosanskog kantona. Ovom sjednicom je predsjedavao ministar privrede Srednjobosanskog kantona Sedžad Milanović, koji je na poziciju predsjednika Ekonomsko-socijalnog vijeća, imenovan u ime Vlade Srednjobosanskog kantona. Također, prisutna su bila još dva člana Ekonomsko-socijalnog vijeća, novoimenovani član, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Advan Akeljić, kao i ministar zdravstva i socijalne politike Anto Matić.

 

U ime Saveza samostalnih sindikata za područje Srednjobosanskog kantona, prisutni su bili članovi Fuad Tekešić i Atif Mujić, dok su u ime Udruženja poslodavaca Srednjobosanskog kantona, prisustvovali predsjednik Kemal Čolak, Salem Ekmeščić i Matija Marjanović.

 

Predloženi dnevni red ove sjednice je jednoglasno usvojen. Također, usvojen je i program rada Ekonomsko-socijalnog vijeća za 2024. godinu. Na ovoj sjednici razgovaralo se o stanju privrede Srednjobosanskog kantona, o godišnjem programu poticaja za 2024. godinu, kao i o ostalim tekućim pitanjima.

Vlada SBK/KSB