Transparency International
Pejaković kandidat za načelnika, Gučanin-Gazibarić nositelj liste koalicije HDZ BIH-HSS Stjepana Radića
Pejaković kandidat za načelnika, Gučanin-Gazibarić nositelj liste koalicije HDZ BIH-HSS Stjepana Radića
Aktuelno

OO HDZ BiH Travnik: Pejaković kandidat za načelnika, Gučanin-Gazibarić nositelj liste koalicije HDZ BIH-HSS Stjepana Radića

Planet obuca

U srijedu, 12. augusta 2020. godine u Travniku održana je 6. redovna sjednica OO HDZ BiH Travnik na kojoj su između ostalog odabrani kandidati za predstojeće Lokalne izbore u BiH na području Općine Travnik.

U sklopu koalicije „HDZ BIH – HSS Stjepana Radića“ listu za Općinsko vijeće Travnik predvodit će dr. Mario Gučanin-Gazibarić, dok će ispred HDZ BiH kandidat za načelnika Općine Travnik biti dr. oec. Goran Pejaković.

Lista za Općinsko vijeće je spoj mladosti i iskustva obrazovanih Travničanki i Travničana koji su prepoznati ne samo u lokalnoj, nego i široj društvenoj zajednici.

Nositelj liste, dr. Mario Gučanin-Gazibarić je mladi kirurg Hrvatske bolnice „dr. fra Matko Nikolić“ Nova Bila-Travnik, rođen je 1987. godine u Travniku. Godine 2005. završio je gimnaziju Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik, 2011., završio je medicinski fakultet u Sarajevu, dok je 2017. godine specijalizirao opću kirurgiju na kliničkom centru u Sarajevu. Od 2012. godine vanjski je suradnik u nastavnoj bazi Srednje medicinske škole „Travnik“ u Novoj Biloj. U protekle četiri godine vijećnik je u Općinskom vijeću Travnik i predsjednik kluba Hrvatske koalicije za Travnik . Također je aktivan u političko-društvenom životu, kao i u radu lokalne zajednice, govori engleski i njemački jezik.

Kao kandidat za načelnika Općine Travnik jednoglasno je predložen doktor ekonomije Goran Pejaković, rođen 1988. godine u Travniku, diplomirao, magistrirao i doktorirao iz oblasti zdravstvenog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Radno iskustvo stekao je u oblastima osiguranja, trgovine, marketinga, obrazovanja i zdravstva. Kroz članstvo u organizacijama civilnog društva aktivno je sudjelovao na realizaciji mnogih kulturnih, obrazovnih, sportskih i drugih projekata na području općine Travnik i Središnje Bosne.

Lista koalicije „HDZ BIH – HSS Stjepana Radića“ za Općinsko vijeće Travnik:

⦁ Mario Gučanin-Gazibarić
⦁ Vlatka Lovrinović
⦁ Valentin Matošević
⦁ Mijo Baltić
⦁ Ilijana Budimir-Trupina
⦁ Niko Grganović
⦁ Miroslav Gučanin-Gazibarić
⦁ Anela Križanac
⦁ Adrijana Kovač
⦁ Zdravko Batinić
⦁ Gabrijela Kesten
⦁ Velimir Valjan
⦁ Matea Cakalin
⦁ Josip Malić
⦁ Dragan Solomun
⦁ Valerija Tustonja
⦁ Vida Bodul-Kolenda
⦁ Zdravko Brkić
⦁ Žarko Kolenda
⦁ Željka Garić
⦁ Kristijan Perić
⦁ Kristina Volić
⦁ Oliver Grganović
⦁ Slaven Bilać
⦁ Dragica Kvesa
⦁ Željko Andrić
⦁ Valentina Valjan
⦁ Antuka Trupina
⦁ Mladen Meljančić
⦁ Finka Filipović
⦁ Jure Marić
⦁ Blaženka Kustura
⦁ Alojz Čakarić
⦁ Davorin Stojak
⦁ Marijana Ledić

 

OO HDZ BIH TRAVNIK

Trebamo da znamo!