Općina Novi Travnik dodjeljuje pomoć obrtima pogođenim pandemijom
Općina Novi Travnik dodjeljuje pomoć obrtima pogođenim pandemijom
Aktuelno

Općina Novi Travnik dodjeljuje pomoć obrtima pogođenim pandemijom

Općina Novi Travnik raspisala je u petak Javni poziv za dodjelu sredstava na ime jednokratne pomoći samostalnim djelatnostima u vlasništvu fizičkih lica registrovanih na području te općine kako bi pomogla obrtima čiji rad je ugrožen pojavom pandemije koronavirusa.

Za dodjelu sredstava putem javnoga poziva Općina Novi Travnik iz budžeta planira izdvojiti 30.000 konvertibilnih maraka.

Pravo podnošenja prijave imaju fizička lica koja obavljaju djelatnosti u oblasti trgovine, obrta i usluga, a koja su na dan 16. marta 2020. bila registrovana na području općine Novi Travnik, zatim osobe koje registrovanu djelatnost obavljaju kao osnovno zanimanje i osobe kojima je bio zabranjen rad u razdoblju trajanja stanja prirodne nesreće, od marta do maja 2020. godine.

Također, pravo podnošenja zahtjeva imaju i osobe kojima nije bio zabranjen rad ali je njihovo poslovanje vezano za poslovanje osoba kojima je bio zabranjen rad.

Javni poziv traje osam dana, a detaljnije kriterije te obrazac zahtjeva za Javni poziv fizička lica mogu pronaći na web stranici Općine Novi Travnik:

Javni poziv za dodjelu sredstava na ime jednokratne pomoći samostalnim djelatnostima u vlasništvu fizičkih lica registriranih na području općine Novi Travnik u cilju ublažavanja negativnih posljedica pandemije koronavirusa (COVID-19)

Kriteriji za dodjelu sredstava na ime finansijske pomoći samostalnim djelatnostima u vlasništvu fizičkih lica registriranih na području općine Novi Travnik u cilju ublažavanja negativnih posljedica epidemije koronavirusa

Prijavni obrazac

FENA/Agencija DAN