Transparency International
OPĆINA TRAVNIK: U toku je izrada preliminarnih procjena šteta
OPĆINA TRAVNIK: U toku je izrada preliminarnih procjena šteta - photo: Agencija DAN (arhiv)
Aktuelno

OPĆINA TRAVNIK: U toku je izrada preliminarnih procjena šteta

Planet obuca

Načelnik Općine, članovi Štaba civilne zaštite Općine Travnik i druge stručne osobe svakodnevno obilaze područja na kojima su nastale štete izazvane naglim topljenjem snijega.

Nakon prvih informacije Službe za civilnu zaštitu svakodnevno zasjeda Štab civilne zaštite koji prikuplja i analizira informacije o stanju na području općine Travnik. Informacije se prikupljaju direktno sa terena, obilaskom i neposrednim uvidom u stanje.

Trenutno, Štab raspolaže sa svim informacijama o problemina sa terena, posljedicama kao i preliminarnim procjenama šteta na infrastrukturi, a istovremeno se hitnim intervencijama sprječava pojava većih šteta i nastoje spriječiti štete na privatnim objektima.

Ovom prilikom iz Općine Travnik zahvaljuju odgovornim građanima i povjerenicima civilne zaštite po mjesnim zajednicama, na saradnji i brzim dojavama sa terena ali ujedno građane mole za strpljene u trajnom rješavanju posljedica poplava.

Iz Štaba civilne zaštite Općine Travnik i od strane komandanta Štaba, Admira Hadžiemrića, građanima je putem lokalnih medija upućeno i niz instrukcija o postupanju u ovoj situaciji ali i informacija da se stanje stabilizuje, te da slijede aktivnosti na potpunom otklanjanju posljedica, nakon provedenih zakonskih procedura.

Važno je napomenuti da je blagovremeno otklonjena svaka potencijalna opasnost za živote građana.

Nakon zvanične procjene šteta građani će biti obaviješteni o narednim aktivnostima – navode iz nadležne općinske službe.

Općina Travnik/Agencija DAN

Trebamo da znamo!