Transparency International
Općina Travnik upriličila ispraćaj mladih volontera koje su se osposobljavale za samostalan rad
Općina Travnik upriličila ispraćaj mladih volontera koje su se osposobljavale za samostalan rad - photo: Općina Travnik
Aktuelno

Općina Travnik upriličila ispraćaj mladih volontera koje su se osposobljavale za samostalan rad

Planet obuca

Načelnik općine Travnik, Admir Hadziemrić, je  jučer (15.01.2019 godine) sa saradnicima upriličio prijem za 10 mladih osoba koje su se osposobljavale za samostalan rad  u organima uprave Općine Travnik  u trajanju od 12 mjeseci.

Naime, na  osnovu sporazuma sa Kantonom SBK/KSB, početkom 2018. godine 10 mladih osoba  je  upućeno na osposobljavanje za samostalan rad bez zasnivanja radnog odnosa u Općinu Travnik.

Stručno osposobljavanje kroz godinu dana je provedeno u skladu sa Programom stručnog osposobljavanja lica bez zasnivanja radnog odnosa u organu državne službe Općine Travnik („Službene novine Općine Travnik“, broj 1/17).

Riječ je o mladim osobama   sa završenom VSS odnosno visokim obrazovanjem prvog ili drugog ciklusa bolonjskog sistema obrazovanja.

Kako je rečeno na današnjem prijemu od strane načelnika Hadžiemrića, sve navedene  osobe su veoma uspješno obavili rad u Općini, te pokazali izuzetnu spremnost na usvajanje novih znanja i vještina.Hadžiemrić je ovom prilikom mladim volonterima zaželio uspjeh u budućim profesionalnim izazovima.