Transparency International
Općinska izborna komisija Travnik: Glasanje putem COVID-19 mobilnog tima
Općinska izborna komisija Travnik: Glasanje putem COVID-19 mobilnog tima
Aktuelno

Općinska izborna komisija Travnik: Glasanje putem COVID-19 mobilnog tima

Planet obuca

Općinska izborna komisija Travnik obavještava birače čije se ime nalazi na spisku iz Centralnonog biračkog popisa za glasanje na redovnom biračkom mjestu , a koji su pozitivni na COVID-19 i/ili koji posjeduju akt nadležnog tijela o obaveznoj izolaciji ili se nalaze na bolničkom liječenju, zbog čega nisu u mogućnosti da dođu na biračko mjesto na kojem su upisani na spisak iz Centralnog biračkog popisa da glasaju lično, bit će, na njihov zahtjev , omogućeno glasanje putem kovertovanog glasačkog listića koji se izuzima sa redovnog biračkog mjesta, sukladno članku 24e. Pravilnika o provedbi izbora u Bosni i Hercegovini (”Službeni glasnik BiH” BR.25/20 I 67/20).

Da bi ostvario biračko pravo birač je dužan, najkasnije do 12.11.2020. godine do 07,00 sati ili na sam dan izbora 15.11.2020. do 09:00h, lično (putem maila, faks aparata) ili putem druge osobe dostaviti zahtjev za glasanje putem kovertiranog glasačkog listića, odnosno medicinski nalaz koji potvrđuje da je pozitivan na COVID-19 i/ili akt nadležnog tijela kojim mu je određena izolacija ili hospitalizacija. 

Birač kojem je dijagnosticirano oboljenje COVID-19 nakon 12.11.2020. godine ili na sam dan izbora, zahtjev za glasanje dužan je dostaviti najkasnije na dan izbora 15.11.2020. godine do 09:00h.

Zahtjev za glasanje, odnosno medicinski nalaz i/ili akt nadležnog organa može se dostaviti Općinskoj izbornoj komisiji Travnik na mail: oiktravnik@yahoo.com, na tel/faks 030/511-626 ili putem drugog lica dostaviti zahtjev izbornoj komisiji.

Izjavu / zahtjev da lice želi da glasa putem COVID-19 mobilnog tima, ime prezime, ime roditelja i JMBG, i mjesto u kojem glasa, skenirano rješenje o izolaciji od nadležne ustanove.

 

Zahtjev za glasanje putem covid tima

Trebamo da znamo!