BH Telecom
Aktuelno

Općinski sud u Travniku odredio pritvor muškarcu koji je zapalio sebe i policajca koji mu je pokušao pomoći

BH Telecom

32-godišnjem G.B. koji se posuo zapaljivom tečnosti na parkingu jednog ugostiteljskog objekta u Vitezu i koji je posuo policajca nakon čega ga je zapalio, određen je jednomjesečni pritvor.

Općinski sud u Travniku dana 06. 06. 2023. godine u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog G.R., zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti, u sticaju sa krivičnim djelom Teška tjelesna povreda, rješavajući po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Travnik, donio je rješenje, kojim se protiv osumnjičenog G.R. odredio pritvor od 04. 06. 2023. godine, kada je uhapšen do 04. 07. 2023. godine – potvrđeno je iz Općinskog suda u Travniku, piše Avaz.

Podsjetimo, ovaj tragičan događaj se desio 04. juna ove godine u 4.15 časova, a počinilac i policajac su zadobili opekotine, što je ranije iz MUP SBK.

– Dana 4. 6. 2023. godine oko 4 sata i 15 minuta prilikom intervencije policijskih službenika na parking prostoru ugostiteljskog objekta u mjestu Bila, opština Vitez, G. B. rođen 1991. godine iz Viteza posuo je zapaljivom tečnosti sebe i jednog policijskog službenika nakon čega je istu zapalio.

Policijski službenik je pokušao da ga spriječi u toj namjeri aako je posut.

Tom prilikom isti su zadobili opekotine te im je ukazana ljekarska pomoć. Odmah su pušteni na kućno liječenje, a G. B. je uhapšen te se protiv njega poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje – rekao je ranije Hasan Hodžić, portparol MUP Srednjobosanskog kantona.

Avaz/Travnicki.INFO