BH Telecom
Aktuelno

Osigurana sredstva za sanaciju oštećenja na Sahat-kuli na Musali

Iz interventnih sredstava za provođenje hitnih mjera zaštite i završetka započetih i ugovorenih radova, Općini Travnik dodijeljena su financijska sredstva u iznosu od 5.000,00 KM u svrhu realizacije projekta sanacije oštećenja na Sahat – kuli u Travniku.

Tim povodom, pomoćnik načelnika općine Travnik za privredu i vanprivredu Azem Ejubović danas je u Sarajevu potpisao ugovor o financiranju projekta sa ministricom kulture i sporta FBiH Sanjom Vlaisavljević.

Sahat – kula koja se nalazi na Musali uslijed nedavnog nevremena koje je u Travniku prouzrokovalo brojne materijalne štete, znatno je oštećena.

Na inicijativu Zavičajnog muzeja Travnik, koji su ustanovili da su brojni kulturno-historijski spomenici na području općine Travnik pretrpjeli značajne štete uslijed nevremena, delegirali su Sahat – kulu na Musali za hitnu sanaciju.

Stoga je Općina Travnik u cilju sprečavanja daljnjeg narušavanja aplicirala na projekat Federalnog ministarstva kulture i sporta u okviru kojeg su izdvojena financijska sredstva za obnovu kulturnog i graditeljskog naslijeđa.

Općina Travnik