BH Telecom
Otkrivena grupa koja je pljačkala kladionice u Travniku, Novom Travniku i Bugojnu
Crna Hronika

Otkrivena grupa koja je pljačkala kladionice u Travniku, Novom Travniku i Bugojnu

Službenici kriminalističke policije Policijske uprave Travnik su, nakon niza izvršenih provjera i prikupljenih saznanja, otkrili izvršioce 3 krivična djela razbojništva izvršena tokom februara i marta ove godine na području Travnika, Novog Travnika i Bugojna.

Razbojništva su izvršena uz upotrebu vatrenog oružja, a u sva tri slučaja mete napada bile su radnice u sportskim kladionicama.

Tako je dana 04.02.2017. godine u sportskoj kladionici „Bet-live“ u Bosanskoj ulici Bugojnu uz prijetnju vatrenim oružjem od radnice kladionice oteto oko 1300 KM, dana 11.02.2017. godine u sportskoj kladionice „Milenium“ u ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku izvršioci su oteli oko 250 KM, a dana 15.02.2017. godine u kladionici „Sport plus“ u ulici Čabruša u Travniku oteto je oko 440 KM.

Izvršioci su mjenjanjem gradova u kojima su vršili razbojništva, kao i odjeće prilikom izvršenja krivičnih  djela, nastojali otežati svoje otkrivanje. Tako su za sljedeću lokaciju za razbojništvo izabrali Vitez, ali su u tome spriječeni kada su otkriveni. Pronađeni su predmeti koje su pripremili za izvršenje još jednog razbojništva – plastični pištolj, rukavice, šalovi, kape.

Osumnjičeni za ova krivična djela su osobe E.S. rođen 1990. godine, R.S. rođen 1989. godine i Š.M. rođen 1996. godine, svi iz Travnika, koji su prilikom kriminalističke obrade  u potpunosti priznali izvršenje opisanih krivičnih djela i pripremanje drugih.

Ovom uspješnom akcijom policijskih službenika razotkrivena je  organizovana skupina, koja je planirala vršiti razbojništva i u narednom periodu,a sudeći po pronađenim predmetima i datom priznanju.

MUP SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!