BH Telecom
Aktuelno

Otvoren Pita Shop Travnik: Veliki broj zainteresiranih oduševljen ponudom (FOTO)

Za bosanske prilike; svečanost, značajniji skup, porodični ručak, pa i svakodnevnica, nekako su uvijek vezani za obrok u koji je, bez obzira na ostatak ponude, gotovo neizostavno uvrštena i pita.

Pita je nešto s čime se na ovim prostorima započinje dan, može biti osnovni obrok ili dodatak ponudi drugih jela. Postoje različite varijante i svaka, srazmjerno želji konzumenta, ima svoje mjesto. Burek je, kako ga često nazivaju, kralj pita i zauzima centralno mjesto onda kada se žele impresionirati gosti.

No, jednako tako, odanost prema drugim vrstama pita nije u zaostatku, pa su zastupljene i sirnica, krompirača, zeljanica ili maslanica. Sve ovo bila je zapravo polazna tačka za poslovni iskorak porodice Zlatić prilikom odluke za otvaranje Pita shopa, s obzirom na to da već imaju bogato iskustvo u slastičarstvu, ali je priprema i prodaja pita sasvim novo područje. Ipak, onako kako su i naučili, studiozno, posvećeno i inovativno, donose prvi ovakav koncept u Travnik. Iskorak je i sam odabir lokacije, jer su prepoznali potencijal gornjeg dijela grada koji se u posljednje vrijeme evidentno razvija. Pita shop po svom konceptu potpuno je prilagođen željama kupaca. Osim odabira željene pite, i količina je stvar izbora.

Obrok od 100 grama ili kupovina kilograma jednako su dostupni svima. Osim servirane pite u objektu, dostava je također opcija za one koji nisu u prilici da dođu. Svaka vrsta saradnje, veće narudžbe, svakako su moguće uz prethodnu najavu i dogovor, kako bi se obogatila ponuda za neku posebnu priliku.

Vrijedno je napomenuti da, i pored toga što nosi naziv Pita shop, ovdje se mogu naručiti i ukusni tradicionalni kolači: baklava, hurmašica, jabukovača… ili popiti neki topli napitak. U svakom slučaju, Travnik je ovim otvaranjem dobio još jedno ugodno mjesto za druženje, ali i mjesto gdje se dobro jede i uživa.

Ponuda je dostupna svakim radnim danom od 7 do 20 sati. Pita shop danas je zvanično otvoren, a vlasnici su preuzeli odgovornost čuvanja tradicije na moderan način, jer upravo to i jeste mogućnost da će ono što je vrijedno iz prošlosti nastaviti da traje i u budućnosti. Važno je pronaći dovoljno dobar modalitet, upravo onako kako nam to u Travniku donosi novootvoreni Pita shop.

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!