Ovakve akcije su putokaz, da jedni bez drugih, ili teško, ili uopće ne možemo
Ovakve akcije su putokaz, da jedni bez drugih, ili teško, ili uopće ne možemo - photo: Agencija DAN
Aktuelno

Ovakve akcije su putokaz, da jedni bez drugih, ili teško, ili uopće ne možemo

Dvije strane ljudskog života stalno se prepiliću, smjenjuju i povremeno jedna nad drugom dominiraju.

Tu postojanost obje strane dobre i one manje dobre nemoguće je negirati, pa upravo zato svjesni njena prisutva, potrebno je redovno njegovati onu dobru, sveprisutnu, ljudsku vrijednost svakog čovjeka kao pojedinca i društva u cjelini,

Različite nedaće, najjasnije to pokažu. Osjećaj za drugog i želja da se pomogne nerijetko u tim teškim periodima iznjedre one najljepše u čovjeku. Želja da se pomogne komšiji, prijatelju ali i potpuno nepoznatim osobama, daju veliki osjećaj zadovoljstva ne samo onome ko dobije takvu vrstu podrške, nego i onome ko je daje.

Taj osjećaj vrijedan je truda, posebno ukoliko je ishod takvog napora dobar.

Zadovoljstvo i ponos sigurno je danas na strani komšija i prijatelja Semina Bradića za kojim se tragalo od petka popodne, ali i pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, Službe za civilnu zaštitu Općine Travnik GSS-a, travničkih lovaca i policije, te svih drugih nadležnih službi i pojedinaca koji su protekle dane proveli na terenu, ne štedeći sebe, ne gledjući na vjetar i kišu, nepristupačan teren i sve druge probleme na koje su nailazili, u želji da pronađu nestalog Bradića.

Takva akcija dala je i rezultate, pa je danas Semin pronadjen živ i zdrav.

Ovakve akcije su putokaz, da jedni bez drugih, ili teško, ili uopće ne možemo. To valja imati na umu, kad prevlast pokuša da uzme ona loša strana ljudskog bitisanja.

Jer život u svojoj šarolikosti stavlja nas u bubanj, gdje svako može tražiti pomoć, ali i biti u situaciji da je pruži.

Stoga, nastojmo biti više dobri ljudi, jer živ i zdrav nečiji sin i brat, kao danas Semin, ali i osjećaj zadovoljstva svih, često i bezimenih heroja, kao danas onih uključenih u potragu, sigurno su vrijedni takvog truda.

Agencija DAN