Transparency International
Ozbiljan apel iz Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik
Ozbiljan apel iz Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik - photo: Agencija DAN
Aktuelno

Ozbiljan apel iz Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik

Planet obuca

Stručni kolegij Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik na čelu sa direktorom, primarijus doktorom Emirom Abdulovićem, građanima je uputio dramatičan apel koji prenosimo u cjelosti:

Javna ustanova Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik upozorava građane SBK/KSB da je došlo do eksplozivnog rasta broja Covid-19 oboljelih pacijenata, te je u našoj bolnici jutros smješteno 119 pacijenata od ukupno 134 postelje kojima raspolaže nasa ustanova.

Pri tome je svaki dan sve veći broj pacijenata koji se upućuju u našu ustanovu na prijem ili preglede te se isti mole na strpljenje kod dolaska i imaju u vidu navedene činjenice.

Bolnica čini i činit će sve da prevladamo ovu tešku situaciju budući da se uz sve navedeno i sve veći broj naših uposlenika razboljeva, tako da smo u ovom času angažovali dodatne medicinske kadrove kako bi svima pružili potrebnu pomoć.

Apeliramo na sve da smanje kretanje na najneophodnije, izbjegavaju veća okupljanja, posjete i da koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru uz obavezne mjere higijene ruku.

Poštivajući ove mjere pomažete sebi, svojim najbližim i cijelom društvu da prevaziđemo ovu nimalo dobru situaciju trenutno.

Agencija DAN

Trebamo da znamo!