Transparency International
Aktuelno

Po naredbi Općinskog suda Travnik: U pretresu pronađeno 15 kilograma droge speed (FOTO)

Planet obuca

U nastavku koordiniranih planskih aktivnosti koje provode policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda uspješno je realizovano više akcija.

 

U samo jednoj akciji pronađeno je oko 15 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Naime, dana 13.06.2021.godine u vremenu od 17,10 do 18,30 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su u Starom Vitezu pretres porodične kuće i trgovačke radnje koju koristi O.Đ. rođen 1979.godine iz Zenice. Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, općina Vitez, koje koristi J.I. rođen 1980.godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.“

 

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

 

Također, uspješne akcije su izvedene i na području Bugojna i Busovače, gdje su u pretresima pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, zbog čega su slobode lišene 4 osobe.

 

Navedene planske aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu.

 

MUP SBK/KSB