BH Telecom
Aktuelno

Pobjednice na svjetskom nivou: Tim Rose Brandis se vratio u Travnik, na najljepši način prezentovale svoj grad i državu (FOTO+VIDEO)

Učenice Mješovite srednje škole Travnik, uz nadzor profesorice Lejle Goran Bećiragić, proteklog petka predstavljale su Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju u Madridu.

Višemjesečna priprema na najbolji način je dala rezultat, te su naše učenice zasluženo ponijele titulu najboljih u rangu srednjih škola.

Po povratku u Travnik, čestitke su dobivali od onih koji su podržali ovu ideju i iznijeli je do međunarodnog nivoa. Jutros su boravile na prijemu kod direktora MSŠ Travnik, Adnana Grabusa. Zatim je uslijedio prijem u prostorijama Turističkog ureda TZ Općine Travnik, gdje su imale svu potrebnu podršku za pripreme pred samo putovanje u Madrid. Za kraj dana uslijedio je prijem kod načelnika Općine Travnik, Kenana Dautovića, koji je u svojoj nadležnosti bio istinska podrška ovim djevojakama.

Ovaj uspjeh je svojevrsni rezultat velikog rada i izuzetnog zalaganja članica tima “Rose Brandis” kojeg čine učenice: Alma Kajmaković, Hadžera Karahodža, Nejla Mameledžija, Nedžla Mehić, Jasmina Mehić i Nejra Rebihić.

Travnicki.INFO