Sveuciliste Vitez
Počela “Merhametova” akcija: Kurbani u BiH, Meki i Australiji
Počela “Merhametova” akcija: Kurbani u BiH, Meki i Australiji
Aktuelno

Počela “Merhametova” akcija: Kurbani u BiH, Meki i Australiji

U okviru akcije  „Bosanski kurban“, koja traje 25. juna do 2. avgusta 2020. godine, HO „Merhamet“ MDD će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

Na ovaj način, obezbjeđujemo meso za javne kuhinje „Merhameta“, a istovremeno pomažemo naše poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, migrante, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine.

Donacija za domaći kurban iznosi 350 KM.

Nudimo Vam mogućnost  da na licu mjesta prisustvujete klanju kurbana u klaonicama u SARAJEVU i SREBRENICI.

„Merhamet“ će primati i donacije za nabavku kurbana iz MEKE i AUSTRALIJE.

Akciju, koja traje od 25. juna do 30. jula 2020. godine,  provodi „Merhamet“ Švedske, a u akciji učestvuje i HO „Merhamet“ MDD sa svojim organizacionim jedinicama.

Klanje kurbana se obavlja u Meki i Australiji, u skladu sa islamskim principima. Na ovaj način pomažemo ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima u Africi i Aziji.

Donacija za kurban iz Meke i Australije iznosi 270 KM.

Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Meke i Australije se primaju u svim regionalnim i osnovnim odborima „Merhameta“ i u sjedištu Društva u Sarajevu.

Dodatne informacije možete dobiti na broj 033/236-527 u Sjedištu HO “Merhamet” MDD u Sarajevu ili na brojeve Merhametovog Regionalnog odbora TRAVNIK: 030/512-169

Merhamet.ba

 

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!