BH Telecom
Aktuelno

Počela nastava u gimnaziji KŠC ”Petar Barbarić”: Učenici dobili zanimljiv zadatak (FOTO)

BH Telecom

Nastava u gimnaziji Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnika počela je jučer prema redovnom rasporedu. Sve učenike na školskim klupama dočekali su udžbenici, koje su zadužili na korištenje za ovu nastavnu godinu. Prva dva nastavna sata učenici su proveli sa svojim razrednicima koji su ih podsjetili na njihova prava i obaveze.

Učenike prvog razreda gimnazije, u auli Centra dočekale su direktorica škole Ivana Ćurčić, pedagoginja Žana Topalović-Tomić, psihologinja Klaudija Ribić te razrednice, profesorice Blaženka Matišić i Dragana Mlakić.

Direktorica Ćurčić je u svom obraćanju podsjetila učenike na važnost obrazovanja, razumijevanja, podrške, prihvaćanja, tolerancije i poštovanja, kratko upoznala s historijatom institucije, pravilima škole i obavezama učenika. Pedagoginja je upoznala učenike sa sastavom odjela, brojnim stanjem te informirala učenike iz kojih mjesta odnosno osnovnih škola dolaze. Prije samog odlaska u odjeljenja sa svojim razrednicama, učenici su dobili papir na koji su trebali napisati, jednom riječju, kako se trenutno osjećaju i potpisati se. Odgovori su spremljeni u kovertu koja će se otvoriti nakon završene četiri godine gimnazijskog školovanja kada će, tada već maturanti, napisati s kakvim emocijama završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje.

”Svim učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima želimo uspješnu novu školsku godinu!” poručili su iz KŠC-a.

Travnicki.INFO