BH Telecom
Počinilac priznao: Rasvjetljeno ubistvo na Gornjem Putićevu
Počinilac priznao: Rasvjetljeno ubistvo na Gornjem Putićevu - photo: Agencija DAN (ilustracija)
Crna Hronika

Počinilac priznao: Rasvjetljeno ubistvo na Gornjem Putićevu

Dana 13.12.2020.godine oko 01,40 sati u policijsku stanicu Travnik je prijavljeno da je u mjestu Gornje Putićevo, općina Travnik, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršeno krivično djelo ubistva ženske osobe, J.L. rođena 1941.godine.

Na mjesto događaja odmah su izašli službenici policije koji su u kući zatekli beživotno tijelo navedene osobe, sa vidnim tjelesnim povredama. U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupilo se vršenju uviđajnih radnji, kao i svih drugih zakonom propisanih mjera i radnji usmjerenih na otkrivanje počinilaca ovog krivičnog djela.

Imajući u vidu težinu krivičnog djela, kao i sam način izvršenja, u realizaciju navedenih aktivnosti uključeni su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik, kao i PS Travnik, koji su intenzivno radili na rasvijetljavanju ovog događaja.

Zahvaljujući ovakvom djelovanju navedenih policijskih službenika, prijavljeno ubistvo je rasvijetljeno, a slobode je lišen J.M. rođen 1967.godine, protiv kojeg se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Nezvanično saznajemo da je potpuno netačna informacija objavljena u pojedinim medijima da je starica izbodena nožem. Naime, obavljenim uviđajnim radnjama ustanovljeno je da je ista pretučena, (nije bilo ubodnih rana), te da je usljed toga i podlegla. Prema raspoloživim informacijama, preminula je bila tetka od počinioca, a živjeli su u istoj kući.

Agencija DAN