Transparency International
Počinje novi ciklus programa "Stariji brat, starija sestra"
Počinje novi ciklus programa "Stariji brat, starija sestra"
Aktuelno

Počinje novi ciklus programa “Stariji brat, starija sestra”

Planet obuca

Centar za edukaciju mladih poziva mlade ljude uzrasta od 18 do 30 godina da se prijave za volontiranje u četvrtom ciklusu programa „Stariji brat, starija sestra“.

 

Šta znači biti SBSS volonter:

  • edukacija, koja će vas pripremiti za ulogu starijeg brata ili sestre,
  • druženje sa djetetom uzrasta 7 do 14 godina,
  • podrška na grupnim radionicama,
  • savjetodavni sastanci.

 

Ako djelić svog slobodnog vremena želite kvalitetno iskoristiti i jednom djetetu biti prijatelj, te na taj način mu priuštiti radosne trenutke u životu, onda je ovo prava prilika za vas.

 

Postanite nečiji stariji brat ili starija sestra, budite uzor jednom djetetu i poklonite mu zabavne, kvalitetno provedene i bezbrižne trenutke koji trebaju svakom djetetu.

 

Kroz ovaj program i sami ćete doživjeti lijepe i emotivne trenutke, imati priliku za preispitivanje sebe, razviti lične i socijalne vještine, kao i želju za unapređenjem kako sebe tako i svoje lokalne zajednice, te motivisati djecu da urade isto.

U projektu “Stariji brat , starija sestra”  povezujemo jedno dijete u dobi od 7 do 14 godina odnosno osnovnoškolskog uzrasta sa jednim “starijim bratom” ili “starijom sestrom” odnosno sa jednim volonterom, studentom ili studenticom u dobi od 18 do 30  godina.

Tokom druženja dijete razvija povjerljiv, siguran i podržavajući odnos sa volonterom /volonterkom koji mu postaju pozitivniuzori i modeli ponašanja. Kroz prijateljski odnos sa volonterom dijete usvaja socijalno prihvatljiva ponašanja, moralne i kulturne vrijednosti,  kao i životne vještine neophodne za samostalan život u zajednici.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti popunjavanjem i slanjem prijavnog obrasca na e-mail: sbss.travnik@cem.ba, a više informacija o programu možete dobiti na web i Facebook stranicama Centra za edukaciju mladih, putem telefona 030/511-565 ili navedene e-mail adrese.

 

Centar za edukaciju mladih Travnik