Transparency International
Pogledajte video: Gužva, pogrešna traka, crveno svjetlo - Nema veze...
Pogledajte video: Gužva, pogrešna traka, crveno svjetlo - Nema veze...
Crna Hronika

Pogledajte video: Gužva, pogrešna traka, crveno svjetlo – Nema veze…

Planet obuca

Svakodnevno smo svjedoci dešavanja saobraćajnih nezgoda na putevima u Travniku i okolici, a nažalost i onih sa najtežim posljedicama.

Jednako tako, teško je sjesti u vozilo i preći par kilometara da ne naiđete na nekog “nervoznog” vozača koji ne poštuje ograničenje brzine ili punu liniju. Ovaj užurbani ritam života, ali sigurno i nedostatak kvalitetnih represivnih mjera prema takvim vozačima svakako da su neki od uzroka, ali kada pogledate ovaj video koji su nam dostavili sa Balkan DashCam YouTube kanala, a koji se desio prije nekoliko dana upravo u Travniku, shvatit ćete da ima i drugih uzroka.

Šta reći za ovog vozača Golfa koji se neposredno u raskrsnici “Templ” prestrojava u srednju saobraćajnu traku (namijenjenu vozilima koja će nastaviti kretanje u istom pravcu), te sa te trake kroz jasno crveno svjetlo skreće ulijevo u pravcu centra grada, praktično se “gurajući” sa drugim vozilima kojima je bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu?

Svakako napominjemo da je video snimljen nadzornom kamerom postavljenom u vozilu, kako ne bi bilo komentara tipa “A šta on vozi i snima mobitelom…

Pogledajte i razmislite.

Agencija DAN