BH Telecom
Aktuelno

Policija MUP-a SBK/KSB se oglasila povodom početka školske 2022/23. godine

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u oblasti saobraćaja, Uprava policije MUP-a Srednjobosanskog kantona i ove godine provodi pojačane planske aktivnosti povodom početka nove školske godine. Aktivnosti će biti usmjerene na povećanje stepena sigurnosti učenika u saobraćaju, a provodit će se u okviru akcije pod nazivom  „SIGURNA DJECA – OSIGURANA BUDUĆNOST“.

 

Osnovni cilj ove akcije je poboljšanje stepena sigurnosti djece, odnosno učenika kao učesnika u saobraćaju, koja uključuje i edukaciju učenika u oblasti saobraćajnih pravila, sa posebnim akcentom na opasnosti koje ih očekuju. 

 

Planirane aktivnosti će se realizovati, između ostalog, pojačanim prisustvom policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova i drugih mjesta gdje učenici prelaze preko saobraćajnih traka, a gdje postoji realna opasnost.  

 

POZIVAMO VOZAČE – VOZITE OPREZNO, a naročito u blizini škole, gdje se u svakom trenutku može očekivati da učenici pokušaju prijeći kolovoz.

 

MOLIMO RODITELJE–  još jednom upozorite svoju djecu  na opasnosti koje prijete u saobraćaju i  pokažite im najsigurniji put od kuće do škole.

 

GRAĐANI – PRIJAVITE nesavjesne vozače pozivom na besplatan broj telefona broj 122, jer na taj način doprinosite sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!