BH Telecom
Aktuelno

Policija pronašla drogu u Travniku, 6 vozača zadržano u stanici zbog alkoholiziranog stanja

BH Telecom

Dana 12.05.2023.godine oko 19,20 sati u mjestu Grahovčići, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Golf, u kojem su zatečeni U.D. rođen 1996.godine i Z.D. rođen 1998.godine, obojica iz Zenice. Tom prilikom isti su dobrovoljno predali više PVC zamotuljaka sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 23,30 sati u ulici Mehmed-bega Stočanina, općina Gornji Vakuf-Uskoplje policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje izvršili su kontrolu i pregled osobe H.V. rođen 1995.godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Tokom proteklog vikenda videntirano je 7 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 584 prekršajna naloga, od kojih su 223  naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 27 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 6 vozila.

MUP SBK/KSB