BH Telecom
Policijski službenici rasvijetlili krivična djela iz ranijeg perioda
Policijski službenici rasvijetlili krivična djela iz ranijeg perioda
Aktuelno

Policijski službenici rasvijetlili krivična djela iz ranijeg perioda

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Travnik u saradnji sa Policijskim upravama Kiseljak i Ilidža uspješno su rasvijetlili  krivično djelo  „Krađe“, koje je izvršeno u proteklom periodu na području općine Vitez.

Dana 28.07.2022.godine u Policijsku stanicu Vitez prijavljeno je da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih ukradeno putničko motorno vozilo marke Volkswagen Golf, vlasništvo K.E., koje je bilo parkirano ispred Tržnog centra u mjestu Jardol, općina Vitez.

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvijetljavanju predmetnog krivičnog djela, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Travnik su došli do saznanja da je za njegovo izvršenje osumnjičen R.S. rođen 1978. godine iz Tešnja. Također, policijski službenici PS Vitez uspješno su rasvijetlili  krivično djelo  „Teške krađe“, koje je izvršeno u proteklom periodu.

Naime, dana 10/11.04.2022.godine u PS Vitez je prijavljeno krivično djelo „Teške krađe“ u firmi koja se nalazi u mjestu Šantići, općina Vitez, odakle je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih ukradena digitalna vaga za tijesto, električni agregat, 4 računara i 3 radijatora. Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je za izvršenje predmetnog krivičnog djela osumnjičen N.K. rođen 2001.godine iz Viteza.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!