BH Telecom
Aktuelno

Ponos Travnika: Amra Delić nominovana za Bosanku 2022. godine!

Inspirisani idejom organizacije “Moja BiH”, predstavljamo Vam ličnosti porijeklom iz Bosne i Hercegovine ali takodjer i inostranstva, koje su svojim djelovanjem doprinijele najboljoj promociji BiH i čija su djela od neprocjenjivog značaja za Bosance i Hercegovce – kako u inostranstvu, tako i u domovini.

U seriji nazvanoj “Bosanac/Bosanka godine 2022, nominiramo Amru Delic. Travničanka Amra Delić‎ svoju ljubav prema francuskom jeziku i književnosti, koju je gajila još kroz filološku gimnaziju u MSŠ Travnik, odlučila je okruniti obrazovanjem na katedri ovog jezika u Sarajevu. Nakon završetka visokog obrazovanja, Amra se uputila u Francusku na razmjenu studenata, a tu je i ostala, te upisala svoj drugi master studij na Lyonu 2 – Lingvističke nauke. Amra je 2 puta predstavljala BiH na festivalu frankofonih studenata 2018. u Armeniji i 2019. u Bugarskoj.

Prilikom potrage pripravničkog angažmana, a u sklopu druge godine master studija, ona je pronašla asocijaciju BeBosnian. Ovo je asocijacija koja od 2019. godine podržava i jača bosanski duh, kulturu i tradiciju u Švicarskoj. Područje djelovanja proteže se od umjetnosti do maternjeg jezika, osobnog razvoja i napretka, s fokusom na bilateralne poslovne ideje i projekte između Bosne i Hercegovine i Švicarske.

Travnicki.INFO