Transparency International
Poziv roditeljima za prijavu djece u ''Program predškole''
Poziv roditeljima za prijavu djece u ''Program predškole''
Aktuelno

Poziv roditeljima za prijavu djece u ”Program predškole”

Planet obuca

Razdoblje od rođenja do šeste godine života temelj je cjelokupnoga razvoja ljudskoga bića i njegova života.

Uspjeh u školi, zdravstveno stanje, razvoj na kognitivnom i emocionalnom planu, želja za znanjem i učenjem, odnos prema drugima i društvu, potreba za kreativnim doprinosom te i ostale odlike čovjeka utemeljuju se do šeste godine života.

„Utrka je već napola pretrčana prije nego što djeca krenu u školu“.

Skupština SBK/KSB sredinom 2017. godine donijela je Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju (”Službene novine Kantona Središnja Bosna”, broj 10/17) čijim smo donošenjem stvorili zakonske pretpostavke za uvođenje i realizaciju Obveznog programa predškolskog odgoja i obrazovanja (u daljnjem tekstu: Program predškole) u godini pred polazak u školu za djecu koja nisu obuhvaćena nekim programom predškolskoga odgoja i obrazovanja, a kojemu je cilj kvalitetna priprema djeteta za svakodnevne izazove, školu, kao i njegovu uspješnu prilagodbu školskim obvezama.

Program predškole traje minimalno 150 sati.

Potpuni i obavezni obuhvat Programom predškole u školskoj/pedagoškoj 2019./2020.godini dužni smo pružiti i osigurati svakom djetetu u godini pred polazak u osnovnu školu, a koja nisu obuhvaćena nekim programom predškolskoga odgoja i obrazovanja.

Ministarstvo obrazovanja ovim putem upućuje Poziv roditeljima/skrbnicima djece obveznika predškolskog odgoja i obrazovanja za prijavu djece u Program predškole.

Poziv u cijelosti preuzmite OVDJE!