BH Telecom
Aktuelno

Poznato kada bi građani mogli dobiti sredstva pomoći EU

Dugo najavljivana pomoć iz sredstava EU za energetski siromašna domaćinstva u FBiH krajem naredne sedmice trebala bi biti uplaćena na račune općina i gradova.

Prema riječima federalnog ministra Adnana Delića, rok za podnošenje prigovora na preliminarnu listu korisnika, na kojoj se nalazi 152.488 domaćinstava s više od 400.000 osoba, istekao je 12. decembra.

– Pristiglo nam je nešto manje od 5.000 prigovora, a u ova tri dana naš tim je obradio oko 2.800 prigovora. Oko 2.000 preostalih prigovora naši ljudi radit će tokom vikenda kako bismo početkom sljedeće sedmice imali završen unos svih prigovora – kazao je Delić u videoporuci s odgovorima na najčešća pitanja građana.

On je dodao da se istovremeno pripremaju materijali za Vladu FBiH i jedinice lokalne samouprave, kako bi kompletan posao bio završen tokom sljedeće sedmice.

– Privodimo kraju ovaj posao i očekujemo da ćemo na kraju sljedeće sedmice moći pustiti sredstva prema općinama i gradovima i nadamo se da će općine i gradovi sredstva prema krajnjim korisnicima pustiti do kraja ove godine – naglasio je Delić.

Avaz/Travnicki.INFO