dstore
Predsjednik i sekretar Sindikata uprave FBiH jučer boravili u Travniku
Predsjednik i sekretar Sindikata uprave FBiH jučer boravili u Travniku
Aktuelno

Predsjednik i sekretar Sindikata uprave FBiH jučer boravili u Travniku

Planet obuca

Predsjednik i generalni sekretar Samostalnog sindikata državnik službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama FBiH, Samir Kurtović i Adil Aljić, boravili su jučer u Travniku u radnoj posjeti Koordinacionom odboru sindikalnih organizacija uprave SBK/KSB.

Domaćini sastanka bili su predsjednik i sekretar Koordinacionog odbora sindikata Semin Konjalić i Samir Pinjo. U okviru ovog sastanka upriličena je i posjeta Upravnoj organizaciji Teritorijalna vatrogasna jedinica Travnik, gdje su ih ugostili direktor Efraim Pinjo i predsjednik sindikalne podružnice Indir Melić.

Rukovodstvo sindikata izrazilo je zadovoljstvo radom ove jedinice, koja gaji tradiciju najstarijeg vatrogasnog društva u BiH osnovanog davne 1879. godine. Predsjednik Kurtović je istakao da je odranije imao saznanja kako su vatrogasci ove jedinice aktivni članovi sindikata u sastavu Sindikalne organizacije Općine Travnik, ali da se sada i lično uvjerio u te navode. Napomenuo je da je sindikalna aktivnost tradicionalno jaka u svim vatrogasnim jedinicama širom BiH, za šta je Travnik jedan od najboljih primjera. Pohvalio je stručnost i opremljenost vatrogasne jedinice u Travniku i posebno njihov maksimalni angažman na sanaciji posljedica i širenja aktuelne pandemije Koronavirusa.

Ovom prilikom predsjednik Kurtović upoznao je predstavnike vatrogasne jedinice sa aktuelnim dešavanjima u strukturi Sindikata uprave FBiH.