BH Telecom
Predstava Skrivene sjene ponovo u Travniku
photo: CEM Travnik
Kultura

Predstava Skrivene sjene ponovo u Travniku

Nakon tri godine, u Travniku će ponovo biti izvedena predstava “Skrivene sjene”, u produkciji Centra za edukaciju mladih.

Predstava će biti izvedena u Hrvatskom amaterskom kazalištu Travnik, u srijedu 28.02.2018. godine, sa početkom u 19 sati. Ulaz na predstavu je besplatan.

“Skrivene sjene” su već postale prepoznatljive po svojoj tematici i načinu na koji su nastale. Emocije koje izazovu kod publike su različite, ali svi se slažu u jednom – predstava na pravi način prikazuje nasilje u porodici i čini da taj problem prestane biti tabu u savremenom društvu.

Tri izvođača na sceni prikazuju svakodnevnu borbu žrtava nasilja sa svim problemima, sa kojima se suočavaju, kao i sa društvom koje ih etiketira i marginalizuje, te pomoći institucija koje bi ih trebale zaštititi, a ne čine to u dovoljnoj mjeri.

Predstava se ne bavi nasiljem direktno, nego događajima koji uzrokuju nasilne incidente, poput konzumacije alkohola, kao i posljedicama koje su jako ozbiljne, a još uvijek se o njima u društvu dovoljno ne govori.

Nakon više gostovanja u gradovima BiH i regiona, predstava se vraća u Travnik, gdje je i nastala, a ovo izvođenje će biti i svojevrsna najava njenog gostovanja u nekoliko švedskih gradova tokom narednog mjeseca.

Za tu priliku će biti posebno adaptirana, te će i tekst biti preveden na švedski jezik.

Centar za edukaciju mladih Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!