BH Telecom
Predstavnici Sindikata državnih službenika jutros na radnom sastanku sa premijerom SBK/KSB
Predstavnici Sindikata državnih službenika jutros na radnom sastanku sa premijerom SBK/KSB - photo: S. Pinjo
Aktuelno

Predstavnici Sindikata državnih službenika jutros na radnom sastanku sa premijerom SBK/KSB

Danas je u kabinetu premijera vlade Srednjobosanskog kantona, Tahira Lende, održan radni sastanak sa predstavnicima Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH.

Tema sastanka bila je prijedlog za utvrđivanje cijene rada i primanja koja nemaju karakter plaće za 2019. godinu.

Pored premijera Lende sastanku su prisustvovali predsjednik Samostalog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH Samir Kurtović, predsjednik Koordinacionog odbora sindikalnih organizacija u SBK Semin Konjalić, predsjednik Sindikata sudova i tužilaštva u SBK Rešad Jašarević, predsjednik Sindikata organa uprave u SBK Refija Kulašin i sekretar Koordinacionog odbora sindikalnih organizacija u SBK Samir Pinjo.

Predsjednik Kurtović i saradnici upoznali su premijera sa aktivnostima koje Samostalni sindikat provodi na zaštiti prava radnika i ostvarivanju boljih uslova rada, te problemima koji im stoje na tom putu.

Premijer Lendo informisao je predstavnike sindikata sa naporima koje vlada SBK u okviru planiranja budžeta poduzima da uposlenici dobiju uslove koje zaslužuju, ali i da je stanje u planiranju budžeta veoma teško.

U vrlo konstruktivnom razgovoru dogovoreno je da sindikat analizira nacrt novog budžeta SBK i dostavi svoje moguće sugestije po ovom pitanju, nakon čega će se ubrzo organizirati novi sastanak na ovu temu.

Tekst/Photo: S. Pinjo

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!