BH Telecom
Predstavnici Vijeća učenika u SBK ponovo na okupu!
photo: mreVUK SBK
Aktuelno

Predstavnici Vijeća učenika u SBK ponovo na okupu!

Predstavnici mreVUK-a SBK su jučer,15.04., u Travniku prisustvovali jednodnevnom treningu u sklopu projekta „Održivi razvoj savjeta/vijeća učenika u BiH“. Tu su imali priliku razgovarati o svojoj Mreži i narednim aktivnostima te su izabrali prelazno rukovodstvo.

Na treningu je prisustvovalo 17 učenika iz cijelog Srednjobosanskog kantona. Pored toga, dogovorene su i do detalja isplanirane aktivnosti koje će se realizovati do kraja ove školske godine, a to su „Mrevuklijada“, sastavljena od igara bez granica, zabave i kviza znanja, i „Ostavi trag“, akcija vezana za rekonstrukciju parka u Travniku.

Dosadašnje rukovodstvo u narednom periodu imaće zadatak da svoja znanja i vještine prenese novom, prelaznom rukovodstvu, izabranom upravo jučer.

Mladi lideri iz SBK odabrali su ovako:

  • Alem Mlaćo – predsjednik
  • Zdenka Nikolić – prvi zamjenik
  • Antonela Alilović – drugi zamjenik
  • Una Karabeg – PR manager

„Ovo je za mene bio jedan jako koristan i uspješan trening nakon kojeg sam vidjela da mreVUK našeg kantona zaista ima dobru perspektivu i vrijedne članove. Nadam se da će se i naredne akcije biti veoma uspješne, a na novom prelaznom rukovodstvu je da pokaže sve od sebe!“ – istakla je Una Karabeg, novoizabrani PR manager ove mreže.

Srednjoškolci su se na ovom treningu još više zbližili te se raduju realizaciji narednih aktivnosti i, naravno, ponovnom susretu!

mreVUK SBK