BH Telecom
Print GS se uspješno prezentovao na Dječijem sajmu "Kids Fair"
Print GS se uspješno prezentovao na Dječijem sajmu "Kids Fair"
Aktuelno

Print GS se uspješno prezentovao na Dječijem sajmu “Kids Fair”

U Sarajevskoj Skenderiji se od 15. do 17.11.2019. godine održava Dječji sajam Kids Fair.

Prilika je to za sve proizvođače da mnogobrojnim posjetiocima prezentuju svoje proizvode, pa je učešće na sajmu uzela i travnička kompanija Print GS.

Print GS je predstavio slikovnice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, čiji su autori književnik i dječiji tekstopisac Rusmir Agačević i akademski kipar Dejan Pranjković.

Slikovnice “BON-TON za đake prvake – O lijepom ponašanju”, “Potomci zmajeva iz naših krajeva – Priče o domaćim životinjama”, “Bez alata nema zanata – O raznim zanimanjima” i “Vilenjaci dobri znanci – O zaštiti čovjekove okoline” edukativnog su karaktera.

Print-GS d.o.o. Travnik je izdavač ovih slikovnica, a sredinom 2016. godine, ovdje se razvila ideja za razvoj programa za djecu predškolskog uzrasta. Podrška projektu dobivena je apliciranjem na projekt “Challenge to challenge”, koji realizira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, uz podršku Švedske Kraljevine.

Kako bismo pomogli djeci da se razviju u zdrave i sretne osobe osmislili smo slikovnice, slovarice, memo igre za predškolski uzrast, a koje su, ujedno, i praktični priručnici.” – navode iz Print GS.

Agencija DAN