Pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona spriječili navijački sukob
photo: Facebook
BiH

Pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona spriječili navijački sukob

Planet obuca

U srijedu, 20.09.2017. godine, oko 15:15 sati, Policijskoj stanici Donji Vakuf je prijavljeno, da su navijači NK “Borac” iz Banja Luke, na dionici magistralnog puta Donji Vakuf/Jajce, u blizini mjesta Vinac, općina Jajce zaustavili autobus, izišli i kreću se pješke magistralnim putem.

U tom momentu je vozilom marke Mercedes, registarskih oznaka A79-T-393 putem naišao H.Đ.iz Donjeg Vakufa, krečući se iz pravca Donjeg Vakufa prema Jajcu, kojeg su navijači gađali kamenjem.

Tom prilikom je došlo do oštećenja njegovog vozila, a vozač H.Đ. je zadobio lakše tjelesne ozljede kao i njegov suputnik M.B., kojima je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja-Donji Vakuf.

Na mjesto događaja je upućena Jedinica za javni red i mir PS Donji Vakuf, Jedinica za specijalne namjene MUP-a SBK/KSB, kao i Jedinica za javni red i mir PS Jajce.

Oko 16:00 sati, pripadnici Jedinice za za specijalne namjene su u mjestu Babin Potok, općina Donji Vakuf zaustavili autobus s navijačima i popratili ga u PS Donji Vakuf, gdje je obavljena kriminalistička obrada.

Zbog postojanja osnova sumne da su počinili KD “Oštećenje tuđe stvari”, slobode su lišeni i zadržani u PS Jajce: L. J., rođen 1994. god, G.B., rođen 1996. god i S.Č., rođen 1996. god, svi iz Banja Luke.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN