dstore
Priznao djela: U Travniku i Novom Travniku se predstavljao kao radnik kompanije Telemach
photo: ilustracija
Crna Hronika

Priznao devet krađa: U Travniku i Novom Travniku se predstavljao kao radnik kompanije Telemach

Planet obuca

Poduzimajući intenzivne planske aktivnosti u oblasti kriminaliteta, policijski službenici Policijskih stanica Travnik i Novi Travnik su, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a ZDK, rasvijetlili ukupno 9 krivičnih djela prevare i krađe, od kojih je na području Travnika počinjeno 3, a na području Novog Travnika 6 krivičnih djela.

U okviru ovih aktivnosti, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela, slobode je lišen M.H., rođen 1972.godine iz Zenice, koji je nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje navedenih djela.

Naime, u periodu od 12.01.2018. do 01.02.2018. godine na navedenim područjima, nepoznata osoba predstavljala se kao radnik firme „Telemach“ i na taj način ulazila u privatne stanove, gdje uglavnom starije osobe žive same, odakle je otuđivala novac, nakit kao i razne kućanske predmete.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, a po kompletiranju predmeta slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN