Proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi općine Travnik za 2022. godinu (FOTO)
Proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi općine Travnik za 2022. godinu - photo: Orhan Ganibegović
Aktuelno

Proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi općine Travnik za 2022. godinu (FOTO)

Ovogodišnji izbor sportiste općine Travnik održan je u amfiteatru novog Srednjoškolskog centra.

Na čelu komisije za izbor ove godine bio je Siniša Dukić, dugogodišnji sportski radnik, koji se na početku manifestacije obratio prisutn ima naglasivši da je komisija ovaj put imala zaista širok izbor. Žiri je izabrao najbolje u sljedećim kategorijama: najbolji pionir i pionirka, najbolji mlađi kadet i kadetkinja, najbolji kadet i kadetkinja, najbolji kadet i kadetkinja u ekipnom sportu, najbolje kadetske ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolje ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji najuspješniji junior i juniorka, najuspješniji trener iz ekipnih i pojedinačnih sportova i najbolji sportista i sportistkinja Općine Travnik.

Sportski savez općine Travnik sa ciljem stimulisanja mladih sportista i afirmacije sporta dodjelio je i nagrade perspektivnim sportistima i sportistkinjama iz različitih grana sporta.

Uručena su i posebna priznanja za ostvarene rezultate u 2022. godini pojedincima i kolektivima, kao i nagrade za životno djelo, te bronzana, srebrena i zlatna plaketa Sportskog saveza općine Travnik pojedincima i kolektivima koji su dali svoj doprinos u razvoju sporta na području Općine Travnik.

Najbolji pionir je Ibrahim, član karate kluba, a najbolja pionirka Zahra Arnautović, članica Karate kluba “Travnik GS-TMT”.

Najbolji mlađi kadet je Andrej Kalinkov, član Karate kluba “Travnik GS TMT”, a najbolja mlađa kadetkinja je Đana Trbović, članica Karate kluba “Travnik GS-TMT”.

Najbolji kadetu ekipnom sportu je Bojan Škobić, član Košarkaškog kluba Travnik, a najbolja kadetkinja u ekipnom sportu Monika Kolenda, članica Ženskog rukometnog kluba “Nova Bila”

Najbolji kadet je Ali Arnautović, član Karate kluba “Travnik GS-TMT”, a najbolja kadetkinja Adna Zukić, članica Karate kluba “Travnik GS TMT”.

Najuspješnije ekipe u kategoriji kadeta su Košarkaški klub “Travnik” i Ženski rukometni klub “Nova Bila”.

Najbolji juniori su Kenan Šiljak i Sara Hodžić, oboje članovi Karate kluba “Travnik GS TMT”.

Najuspješniji trener iz pojedinačnih sportova je Adnan Arnautović, Karate klub “Travnik GS TMT”, a iz ekipnih sportova Mirza Hodžić, trener ženske ekipe Stonoteniskog kluba “Borac” Travnik.

Dina Arnautović iz Karate kluba “Travnik GS TMT” je najbolji sportski radnik općine Travnik.

Posebna priznanja Sportskog saveza općine Travnik dobili su: Mahir Zuka, Adna Palić, članica Karate kluba “Vezir” Travnik, Midhat Purić-“Mido”, a udruženje “Pront” Novi Travnik dobitnik je priznanja za sportski događaj 2022. godine.

Bronzanu plaketu dobio je Dragan Jelović-Cike, srebrna je posthumno dodijeljena Mladenu Periću, a zlatne plakete dobili su Stonoteniski klub “Borac” TravnikNogometni klub “Travnik”, Asim Babić-Feks i posthumno Dragan Stojić-Kajetan.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodjeljena Smailu Hodžiću. Osim ove, nagrade za životno djelo dodjeljene su i Muhamedu Terziću-Baćiju i Besimu Terziću.

Najbolja ekipa u muškoj konkurenciji za 2022. godinu je seniorska selekcija Košarkaškog kluba Travnik, a najbolja ekipa u ženskoj konkurenciji je Stonoteniski klub Travnik.

Najuspješnija sportašica Travnika za 2022. godinu je Karla Kustura članica Biciklističkog kluba “X-Factory”, Travnik, a najuspješniji sportista Salih Halilović član Karate kluba “Travnik GS-TMT”.

Travnicki.INFO / photo: Orhan Ganibegović