BH Telecom
Aktuelno

Radi se na rekonstrukciji kultnog Rukometnog igrališta u Travniku, u akciji možemo učestvovati svi!

Rekonstrukcija legendarnog Rukometnog igrališta u Travniku, poznatijeg kao Grbavica ili Tomino već se izvodi, a naše sugrađane koje vežu lijepa sjećanja za ovo kultno igralište jutros je obradovala informacija o akciji u kojoj i sami mogu učestvovati. Naime, u organizaciji Udruženja ”Fabrika dobrih ideja”, jutros je pokrenuta akcija kupovine stolica za igralište, kako bi ono zajedno sa podlogom koja se radi zasijalo u nikad ljepšem izdanju. Saopćenje navedenog udruženja prenosimo u nastavku.

”Kao što vjerovatno znate, rukometno igralište je lokacija za koju su mnogi Travničani emotivno vezani i mjesto na kojem su odigrani mnogi sportski događaji, a i na kojem su naši rukometaši i drugi sportisti ostavili svoj trag i podarili nam lijepe uspomene kojih se rado sjećamo i spominjemo. Međutim, igralište već duže vrijeme nije u zavidnom stanju.

Općina Travnik je obezbijedila sredstva za rekonstrukciju kompletne podloge tj. terena i uskoro će biti uslovno za korištenje i organizovanje mnogih sportskih događaja, kao što je to bio slučaj i nekih ranijih godina. Pored toga, obezbijeđen je i određeni iznos za rekonstrukciju tribina, te će i one uskoro zasjati u novom ruhu.

Stoga smo odlučili pokrenuti akciju kupovine stolica kako bismo našem rukometnom igralištu podarili ljepši izgled i bolje uslove za gledaoce.

Cijena jedne stolice iznosi 25 KM, a naš cilj je kupiti 500 stolica.”

Uplate možete izvršiti na sljedeći način:
Primalac: Udruženje „Fabrika dobrih ideja“
Bosanska 131, Travnik
Svrha uplate: Stolica za rukometno igralište
Broj računa: 1862410310904546 – Ziraat Bank
Travnicki.INFO
error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!