Transparency International
Ramo Davran iz Travnika imenovan za predsjednika Povjereništva KO PDA SBK, dr Mirsad Peco nosilac liste PDA za ovaj kanton
photo: Tim za informisanje PDA BiH
Aktuelno

Ramo Davran iz Travnika imenovan za predsjednika Povjereništva KO PDA SBK, dr Mirsad Peco nosilac liste PDA za ovaj kanton

Planet obuca

25.6.2018. dr. Peco je demantovao dio ove informacija PDA, demantij možete pogledati OVDJE

U Travniku je u nedjelju formirano Povjereništvo Kantonalnog odbora Pokreta demokratske akcije (PDA) Srednjebosanskog kantona za čijeg je predsjednika imenovan Ramo Davran iz Travnika.

Ovom prilikom odlučeno je da će nosilac liste u ime PDA za ovaj kanton biti ugledni ljekar, dr Mirsad Peco, inače šef odjela medicine rada u travničkom Domu zdravlja. Peco je bio i borac Armije RBiH, te je bio uz svoj narod za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini.

Imenovani i delegacija u sastavu Mirsad Kukić, predsjednik PDA BiH, Safer Demirović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, zatim Elzina Pirić, poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i Emin Haračić, predsjednik Povjereništva KO PDA Zeničko-dobojskog kantona, razgovarali su o programskim ciljevima i djelovanjima u narednom periodu ove političke partije.

„Drago mi je zbog činjenice da se PDA, nakon formiranja povjereništava u nekoliko kantona i regija u RS, nastavlja širiti i na Srednjebosanski kanton, čime dokazuje svoju orijentaciju istinske bosanskohercegovačke partije“, izjavio je Kukić.

Tim za informisanje
PDA BiH