Realizovana akcija "Šah u škole" - etapa Vitovlje
Realizovana akcija "Šah u škole" - etapa Vitovlje - photo: ŠK "Travnik"
Aktuelno

Realizovana akcija “Šah u škole” – etapa Vitovlje

Četvrtu etapu akcije ”Šah u škole” Šahovski klub Travnik je realizirao u suradnji sa osnovnom školom ”Vitovlje”, u čijim prostorijama je jučer, 5. decembra 2019. godine, održano pojedinačno prvenstvo đaka ove Škole.

Iako je riječ o jednoj od najmanjih i najudaljenijih škola, angažman koji je direktor g. Semir Ćurić uložio rezultirao je jako lijepom brojkom od 12 učesnika, koji su se takmičili u izvrsnim uvjetima.

Nakon pet kola uzbudljive borbe, prvo mjesto su podijelili Asmir Melić i Armin Spahić, koji su pobijedili sve protivnike, a međusobno remizirali. Tek je dodatni kriterij buholca presudio u korist Asmira (14,5:13,5). 3-6. mjesto podijelili su Rifet Spahić, Dženan Peco, Ajna Spahić i Sebina Spahić sa po 3,0 poena; 7-8. Zerina Selman i Esmir Mrakić po 2,0; 9-10. Marinko Velimir-Kostreš i Aldin Zejnić po 1,5 i 11-12. Muhamed Zejnić i Savo Velimir-Kostreš po 1,0 poen.

Iz Šahovskog kluba “Travnik” se zahvaljuju direktoru Ćuriću i ostalom osoblju OŠ ”Vitovlje” na gostoprimstvu i trudu koji su uložili da se šahovska igra popularizira među najmlađim polaznicima njihove škole.

ŠK “Travnik” / Agencija DAN