BH Telecom
Rekordna zapljena: Travnička policija pronašla pet kilograma droge speed
Rekordna zapljena: Travnička policija pronašla pet kilograma droge speed - photo: MUP SBK/KSB
Crna Hronika

Rekordna zapljena: Travnička policija pronašla pet kilograma droge speed

Redovnom kontrolom lica i vozila na lokalitetu Vrelo, općina Travnik, travnički policajci pronašli su do sada rekordnu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga “speed”. Ove aktivnosti su rezultat dobre saradnje sa građanima, kao i intenzivnog operativnog rada policijskih službenika na terenu.

MUP SBK/KSB u svome današnjem izvještaju navodi sljedeće:

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijenje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Travnik uspješno su realizovali su još jednu akciju.

Akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik u mjestu Vrelo, općina Travnik izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke Škoda, kao i vozača E.B. rođen 1991.godine i suvozača H.Z. rođen 2004.godine, obojica iz Bihaća.

Prilikom pretresa vozila pronađeno je oko 5 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, određena količina materije za koje se sumnja da su opojne droge kokain i cannabis, novac u iznosu 2600 KM, fantomka, krivotvorene isprave na ime E.B., kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika krivičnih djela.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Krivotvorenje isprave.”

Također, tokom proteklog vikenda realizovana je još jedna akcija na području Travnika, kao i Kiseljaka, gdje su policijski službenici timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga pronašli određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, kao i dvije tablete za koje se sumnja da su opojna droga ecstasy. Zbog sumnje da su izvršili predmetna krivična djela slobode su lišeni H.C. rođen 1983.godine iz Sarajeva i S.G. rođen 1978.godine iz Novog Travnika, protiv kojih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Travnicki.INFO / MUP SBK/KSB