BH Telecom
Aktuelno

RK ”Borac” Travnik nas treba: Kupovinom članskih karata pomozimo radu travničkog šampiona!

Sve je počelo davne 1954. godine.

Legenda Travničkog rukometa Enes Sujoldžić vraća se u Travnik nakon završetka školovanja i donosi rukometnu loptu, za „mali rukomet“ jer u Travniku pedesetih godina prošlog stoljeća igrao se „veliki rukomet“. Enes, zaljubljenik u sport a posebno u rukometni zajedno sa Nikicom Kovačevićem započinje rukometnu priču u Travniku. Prvo na rukometnom igrališti kod današnjeg Doma zdravlja i Konzuma, a potom na legendarnom rukometnom igralištu, mlađim generacijama poznato kao „Tomino igralište“, igralište koje će iznjedriti mnogobrojne rukometaše i rukometašice.

Travnik je uvijek bio rasadnik rukometnih talenata. Rukomet je uvijek u Travniku bio i ostao izuzetno popularan sport, a rukometaši i rukometašice RK „Borac“ pisali su povijest rukometa.

Enes Sujoldžić, Nikica Kovačević, Mihovil Lipovšek, Stjepan Šimić, Samir Maslić, Sead Bašić, Jadranko Staničić i mnogi drugi treneri iznjedrili su sjajne generacije rukometaša predvođene sa Škandrom, Maslićem, Antićevićima, Šunjićima, Golićem, Gelićem, Mikulićem, Šarićem, Bahtovićem, Razdeušekom, Pikutićem, Kovačevićem, Begovićem, Smajlovićem i mnogim drugima koji su ispisali povijest rukometa u Travniku.

Članovi rukometne porodice nisu samo bili dobri sportisti i oni su prevashodno osobe koji su svojim ponašanjem van rukometnog igrališta pljenili svojom dobrotom i ljudskošću. Bili su ponos Travnika.

Spominjati sjajnu generaciju Travničkih rukometaša, a ne spomenuti i njihove prethodnike koji su utkali „sjeme rukometa“ u Travniku, bilo bi pomalo s naše strane neodgovorno, a to su: Avdo Nizamić, Fadil Mešan, Jozo Križanac, Drago Bilandžija, Hrvoje Đurić, Galib Hadžijunuzović, Džemal Rupić … kao i članove  i predsjednike Uprave: Ivu Fišića, Mirsada Halilovića, Refika Hafizadića, Fahrudina Karakaša, Branka Bojanića, Ismeta Lisicu, Hasana Bahtovića, Kemala Bajramovića, Nihada Daula, Nihada Lendu, Nikolu Tučića.

Nezaboravne rukometne sudije Andriju Solomuna, Mehmeda Mandžuku, Ferhata Aličehića, Amira i Muju Teskeređića, Kemala Šišića, Ziju Arnautovića …, sudili su utakmice samo onako kako to Travničani znaju, pošteno i časno. Da bi sjećanje bilo potpuno moramo spomenuti, Mustafu Mujkanovića, poznatijeg kao Mujkinog i Judinog oca, Aradaša i Tomu koji su doprinosili da u hladnim večernjim satima šolja čaja bude topla za okrepljenje svih uzrasnih kategorija rukometaša i rukometašica RK „Borca“, a oprema spremna i čista za nove pobjedonosne pohode.

Neka u našoj priči i maloj povjesti Kluba, oni koji nisu spomenuti, ne zamjere. Prostora je malo, a puno osoba koji su utkali traga u povijest RK „Borac“, Travnik. Da bi svi bili spomenuti trebaju stranice i stranice pisanog teksta, ali zato se pobrinuo Fadil Mešan koji je napisao knjigu „Rukomet u Travniku“ i obuhvatio povijest Kluba koji iduće godine slavi 80. godina postojana.

Smjene generacija i dugogodišnja stagnacija RK „Borac“ prouzrokovala je da u Travniku rukometni sport skoro bude ugašen, a Klub prestao sa radom.

Na Izvještajno – izbornoj Skupštini Kluba održanoj 18. jula 2023. godine izbaran je Upravni odbor u sastavu: Emir Abdulović predsjednik i članovi: Sead Karakaš, Admir Hadžiemrić, Adnan Baltić i Faris Hafizadić koji su u protekolom periodu, uz stručnu podršku sekretara Amele Lolić, travničke rukometašice i rukometne trenerice, isključivo radili na stabilizaciji Kluba, rješavanju pravne regulative Kluba i pripremi i stvaranju ekipe koja bi mogla nastupiti u takmičarkom dijelu.

Prioritet novoizabranog rukovodstva je rad sa mladima, formiranje Akademije RK „Borac“ i pokretanje međurazrednh i međuškolskih takmičenja na području Općine Travnik. Za koordinaciju i pokretanje škole rukometa zadužen je Jasmin Bahtović, član šampionske ekipe RK „Borac“, Travnik i član porodice koja je živjela i živi za rukomet. Pred Jasminom Bahtovićem i Upravom Kluba je naporan posao, ali bez mladih rukometaša i rukometašica nema „Travničke rukometne priče“ i nove povijesti.

Nesebičnu podršku novoizabranom rukovodstvu Kluba zajedno sa trenerom Mehom Mašićem dali su igrači: Ahmet Kovač, Amar Hrustanović, Miran Čović, Salih Čelarević, Džejlan Dervić, Petar Čerkez, Ergin Terzć, Amer Huber, Anel Gopo, Ismar Kahrić, Elmir Trako, Darko Smoljo, Inas Salihović, Đenan Čauš, Adis Abazović, Enis Dedić, Demir Peco, Luka Lovrinović, Adnan Sadibašić, Ajdin Bočić, Ajdin Gashi i Faris Krpić koji su srcem i dušom krenuli u pisanje nove povijesti Kluba.

 

Pozivamo građane i privredne subjekte da kupovinom članske karte u iznosu od 100,00 KM, 75,00 KM, 50,00 KM ili 30,00 KM kojom obezbjeđujete besplatan ulazak na domaće utakmice u sezoni 2023/2024, da zajedno s nama ispišete novu povijest Kluba jer „Naša priča nije potpuna bez vas“. Pridružite se na utakmicama i zajedno pišimo povijest rukometa u Travniku.”

 

U slučaju kupovine članske karte u iznosu od 100,00 KM dobit će te ZLATNU KARTICU RK „Borac“ Travnik, 75,00 KM SREBRENA, 50,00 KM BRONZANA ili 30,00KM ČLANSKA KARTA, koja će vam biti dostavljena u roku od 7 dana na adresu koju vi navedete u pisanoj poruci na navedene mobilne telefone ili e-mail adresu.

Uplata se vrši na broj transakcionog računa kluba kako slijedi: RK “Borac”, Travnik 1346751006965275, ASA BANKA d.d.

Kontakt telefoni: +387 62 711 166;  +387 61 140 751;  +387 61 807 127;

                                            +387 61 798 023;  +387 61 848 227.

 

H V A L A !!!!!!!!

 

P R E D S J E D N I K

     Emir Abdulović