Transparency International
Sinoć u Travniku otvorena izložba "Galica, mjesto gdje oblaci prenose poruke"
Sinoć u Travniku otvorena izložba "Galica, mjesto gdje oblaci prenose poruke" - photo: FENA
Kultura

Sinoć u Travniku otvorena izložba “Galica, mjesto gdje oblaci prenose poruke”

Planet obuca

Izložba fotografija “Galica, mjesto gdje oblaci prenose poruke”, autora Nenada Bratića, otvorena je sinoć u Travniku u organizaciji Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” i Planinarskog društva “Paklarske stijene”.

Autor izložbe i zaljubljenik u prirodu rekao je da je na području Galice, na planini Vlašić, zabilježio na više od 10.000 fotografija te da mu je bilo teško odabrati one najbolje za izložbu.

Jednostavno treba imati dosta sreće. Napraviti dobru fotografiju je isto kao ići u lov. Potrebno je sjediti i satima čekati na neki detalj koji će vas očarati – rekao je Bratić, kojem je ovo treća samostalna izložba.

Direktor KŠC-a u Travniku, Željko Marić, najavio je kako će u narednom periodu, sa autorom izložbe, organizovati radionicu za učenike ove škole, kako bi im približili prirodu i ljepote koje ih okružuju.

Drago mi je da izložbu imamo baš ovdje, jer su ljudi ovog podneblja povezani s planinom kao i naš prirodoslovac Erik Brandis koji je otkrio Vlašić – rekao je Marić.

Više od 200 fotografija posvećenih Galici posjetioci mogu pogledati do 21. decembra, u holu KŠC-a “Petar Barbarić” u Travniku.

FENA/Agencija DAN