Sinoć u Travniku premijera predstave "Međuprostor"
Sinoć u Travniku premijera predstave "Međuprostor"
Aktuelno

Sinoć u Travniku premijera predstave “Međuprostor”

Planet Obuca

U okviru programa petnaestog tradicionalnog festivala Travničke večeri premijerno se odigrala predstava „Međuprostor“, nastala u okviru projekta Osjeti Teatar koji realizuje Studio Teatar sa svojim partnerima.

Predstava „Međuprostor“ je koprodukcija Studio Teatra, Centra za kulturu Travnik i Teatra mladih Travnik, a autorica iste je dramaturginja Emina Omerović koja je zajedno sa učesnicima projekta Osjeti Teatar iz Travnika osmislila i postavila predstavu u kojoj likovi govore svoje lične priče prožete različitim temama s posebnim fokusom na odrastanje u maloj sredini, sazrijevanje u istoj, ali i problemima odlaska mladih, karakterističnih za cijelu BiH.

U predstavi igra sedam mladih glumica i glumaca koji su zajedno sa svojom mentoricom u posljednjih četiri mjeseca spremali komad koji će svoje reprizno izvođenje imati odmah 18. jula, nakon čega će gostovati u Busovači na Festivalu kulture.

Sinoćnjom premijerom ozvaničen je i rad Omladinske scene Dramskog studija Centra za kulturu koji će osim dječije scene od sada imati i omladinski pogon.

Agencija DAN