Aktuelno

Spasioci iz GSS Travnik: Nastavljamo pomagati u pronalasku žrtava, uradit ćemo još mnogo (FOTO)

I peti dan pomoći u potrazi i spašavanju unesrećenih u razornom zemljotresu u Turskoj, spasioci GSS Travnik su angažovani na zadacima zajedno sa ekipom GSS Prenj iz Konjica.

“Do sada smo uspjeli pretražiti dvije višespratnice koje su do temelja uništene. Na žalost , sve je manje nade da je iko u ruševinama uspio preživjeti, pa smo pronašli oko 20 unesrecenih koji su izgubili svoje živote.” poručili su GSS-ovci.

“Grad Adiyaman, sa oko 260000 stanovnika, gdje se nalazimo, je skoro u potpunosti uništen. Niko više ne ulazi u one stambene zgrade koje su ostale čitave ili jednim dijelom oštećene i svi borave na ulicama pod vedrim nebom. Dodatnu otezavajuću okolnost čine niske temperature koje se noću spuštaju debelo ispod nule.”

Tim iz GSS Travnik daje maksimalan napor kako bi pomogao u svom dijelu posla. Turski narod nam je jako zahvalan i na svakom koraku se zahvaljuju Bosni i Hercegovini.
Ime Travnika kod ovih ljudi je ispisano zlatnim slovima.

“Uradili smo sve da tako bude, i uradicemo jos mnogo toga da osvjetlamo obraz našeg grada. Svi pripadnici tima GSS su dobro a nasi domaćini su se potrudili da nam ni u jednom momentu nista ne fali.
Iz Adiyamana vas pozdravljaju GSS-ovci Damir Gogic, Zijo Brljak, Haris Spahić i Iskra Pašalić.” zaključuju.