Glavu gore, ljudi su snaga SBB
Stručan tim i velika ljubav prema sportu: Još jedna uspješna godina Sport centra FARA
Stručan tim i velika ljubav prema sportu: Još jedna uspješna godina Sport centra FARA - photo: Agencija DAN
Aktuelno

Stručan tim i velika ljubav prema sportu: Još jedna uspješna godina Sport centra FARA

Kada se poklope ljubav prema sportu, vezanost za svoju sredinu i poduzetnički duh, za rezultat se dobije projekt poput onog realiziranog u okviru Sport centra Fara.

Travnik je, tek otvorenjem ovog centra, dobio prvi, savremeno opremljeni prostor namjenski izgrađen za različite sportske aktivnosti, u okviru kojeg se nalazi i kafeterija. Još jedna pogodnost za kompletnu porodicu je i prostor igraone, pa zabavu, dok njihovi roditelji ili starija braća i sestre treniraju, mogu naći i najmlađi.

Investitor je već tada, nastojao da za svoje klijente osigura najbolje uvjete za sportske aktivnosti vodeći računa o rasvjeti, adekvatnoj temperaturi u zimskim, ali i ljetnim uvjetima, kao i o higijeni.

Takvih principa drže se i danas, pa se s razlogom može reći da s uspjehom završavaju još jednu poslovnu godinu.

Od 2016. godine, kada je otvoren Sport centar FARA, organizirani su mnogi turniri, interna takmičenja i druženja. Zahvaljujući ovom prostoru, ali i sportistima okupljenim ovdje, animirali su veliki broj mladih, te brojne rekreativce, kao i mnoge kolektive, koji napornu radnu sedmicu završavaju kroz fizičku aktivnost u nekom od ponuđenih sadržaja u Centru Fara; na terenu za nogomet, sali za aerobik ili u Fitness centru. Formirano je nekoliko stalnih grupa za aerobik gdje se posebno ističu rezultati rada grupa koje predvodi Nataša Zahar, a jednako dobre rezultate postiže i grupa na čelu sa Kanitom Hadžiabdić.

Upravo njima, menadžment Centra izražava zahvalnost, jer su, kako kažu, svojim angažmanom potakle na tjelovježbu i one koji do sada nisu vježbali. Njihova je zasluga što se brojne žene redovno koriste uslugama Fitness centra i postižu iznimne rezultate.

A brojni su redovni korisnici teretane, koji uz savremenu opremu imaju i stalnu stučnu pomoć Adnija Gradašćevića. Njegova uloga naročito je važna za početnike, jer pravilna vježba uz svu motiviranost zapravo je ključ uspjeha.

Na ovaj način, zaokružuje se prvobitno postavljeni cilj, uključivanje širokog kruga sportista i animiranje rekrativaca za tjelovježbu kao jedan od preduvjeta za zdravlje.

U tom smislu u Sport centru Fara naročito su zadovoljni jer broj redovnih članova u stalnom je porastu, ali i zato što ovaj prostor postaje mjesto gdje se propagira zdrav način život, gdje se, nakon treninga, sve završava uz smijeh i druženje u kafeteriji.

Takva atmosfera, uobičajena je u ovom centru i najbolja nagrada za one koji su ga utemeljili.

U nadi da će i naredna godina imati iste ili još bolje rezultate, menadžment Sport centra Fara, upućuje čestitke i iskrene želje za dobru 2019. godinu svim svojim klijentima, uposlenicima i sugrađanima.

Osim u samome centru, više informacija možete pronaći i na njihovoj zvaničnoj web stranici www.fara.ba

Agencija DAN