Sutra u Travniku dodjela stanova za 20 raseljenih porodica
Sutra u Travniku dodjela stanova za 20 raseljenih porodica
Aktuelno

Sutra u Travniku dodjela stanova za 20 raseljenih porodica

Dodjela ključeva od stanova za 20 raseljenih porodica u okviru Projekta “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja – CEB II”, koji na području Federacije BiH implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, bit će upriličena sutra u Travniku.

Vrijednost novoizgrađene zgrade u općini Travnik iznosi 1,7 miliona KM, od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo kreditna sredstva od 1,3 miliona KM. Ostatak sredstava je učešće Općine Travnik koja je obezbijedila zemljište, projektnu dokumentaciju, dozvole, usluge nadzora nad izvođenjem radova i priključenje objekta na potrebnu infrastrukturu.

Završetkom tog projekta, čiju implementaciju je provodilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fondom za povratak BiH i Općinom Travnik, svoj dom će dobiti 20 raseljenih porodica koje su bile smještene u objektima kolektivnog centra u Travniku.

Svečanosti uručenja ključeva prisustvovat će federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, te predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fonda za povratak BiH, resornog kantonalnog ministarstva SBK i CRS-a, najavljeno je iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

FENA/Agencija DAN