X
    Categories: Aktuelno

Svečano otvorena trgovina “Domaći proizvodi Mekić” u Travniku: Bogata ponuda tradicionalnih specijaliteta dostupna svima (FOTO)

Danas je u donjoj čaršiji u Travniku održano svečano otvorenje trgovine “Domaći proizvodi Mekić”, nove destinacije za sve ljubitelje tradicionalnih domaćih proizvoda. Ovaj događaj okupio je brojne prijatelje porodice Mekić, a svečanom otvorenju prisustvovao je načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović.

U ponudi trgovine su različite vrste svježeg i tvrdog sira, dimljeni sir, kriški sir, te tradicionalni specijaliteti kao što su slagani kajmak i punjene paprike, sve napravljeno po tradicionalnim recepturama. Načelnik Dautović je istakao važnost ovakvih inicijativa koje promoviraju lokalne proizvode i pružaju podršku malim proizvođačima.

Trgovina “Domaći proizvodi Mekić” se obavezala na očuvanje visokog standarda kvalitete, nudeći proizvode sa certifikatom Instituta za zdravlje i sigurnost hrane. Kupci su imali priliku degustirati proizvode i osobno se uvjeriti u njihov kvalitet.

Pozivaju se svi građani Travnika i okolnih mjesta da posjete trgovinu “Domaći proizvodi Mekić” i uživaju u bogatstvu domaćih ukusa koji su od danas dostupni u srcu Travnika.

Travnicki.INFO

 

Travnik:
Related Post