Aktuelno

Svečano promovisana knjiga ”Kulturni vodič – Travnik, to je moj grad” autora mr. Taika Ganića (FOTO)

Svečanom promocijom knjige ”Kulturni vodič – Travnik, to je moj grad” i podjelom zahvalnica ustanovama koje su učestvovale u organizaciji, svečano je završena kulturna manifestacija ”Andrićevi dani 2019”.

Kulturni vodič Travnika, pored autora, promovisali su i: Fatima Maslić, dr. sc. Maja Đurić-Zahirović i dr. sc. Dženan Kos. Kako je večeras naglašeno, knjiga će služiti svim posjetiocima Travnika, a obuhvaćen je bogat kulturni život našeg grada u periodu od 1996-2018 godine. Večerašnji promotori su se tokom svojih izlaganja prisjećali mnogobrojnih kulturnih manifestacija koje je kroz proteklo vrijeme Travnik iznjedrio, a također su govorili o bezrezervnom radu večerašnjeg autora, mr. Taika Ganića, direktora JU Centar za kulturu općine Travnik.

Nakon promocije, u kojoj su učestvovali i Plesni studio ”Maya” i Pozorište Travnik, prisutnim građanima se obratio i načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić, koji se zahvalio svim akterima ovogodišnjih Andrićevih dana, a zatim je uslijedila i podjela zahvalnica zaslužnim institucijama. Dio atmosfere sa večerašnje promocije i zatvaranja manifestacije Vam donosimo u fotogaleriji.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!