Tahir Lendo: Teška godina je iza svih nas
Tahir Lendo: Teška godina je iza svih nas
Aktuelno

Tahir Lendo: Odgovor na saopštenje Zajednice žena HDZ BiH

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo dostavio nam je za objavu njegov odgovor na saopštenje Zajednice žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača”. Odgovor u nastavku prenosimo u cjelosti:

“Vlada SBK radi shodno Zakonu o vladi i poslovniku o radu vlade kao i sve druge vlade i ministri sa premijerom moraju raditi u skladu sa tim propisima. Za red i vođenje sjednica vlade odgovoran je premijer vlade. Uvaženoj ministrici je ukazano dobronamjerno, bez namjere za bilo kakvom uvredom, kako poslovnik definiše postupanje po svakoj tačci dnevnog reda. Ministrca ima posebnu pažnju svih nas u Vladi jer je jedina žena i ima apsolutno poštovanje. Ne stoje navodi objavljeni u priopćenju. Kao premijer tražim profesionalan odnos u radu u vladi i međusobno poštivanje. Vlada nije skupstina da se vode diskusije replike i slično. Vlada je izvršni organ na kojoj se pripreme u skladu sa zakonom i procedurom akti i usvajaju radi implementacije. U vladi se ne plasira politički stav nego donose akti po poslovniku vlade.

Žao mi je ako je ministrica to doživjela kao napad jer djeluje kao čvrsta i nepokolebljiva osoba.

Naravno za svaku tačku na dnevnom redu se treba temeljno pripremiti radi lakšeg izglasavanja, a ne zbog loše pripreme da se opstruiraju akti kolega ministara i iznose neargumentirane primjedbe.

Ministrica će i dalje imati apsolutno poštivanje kao i do sada i nema potrebu za bilo čijom zaštitom jer je, nadam se, i njen premijer njena najbolja zaštita kao i sve do sada ministrice u predhodnim mandatima u vladama SBK.

Tahir Lendo”