Terzić i Čavara razgovarali i pripremama za izgradnju Brze ceste Lašva-Travnik
photo: FENA/Ured Predsjednika FBiH
Aktuelno

Terzić i Čavara razgovarali o pripremama za izgradnju Brze ceste Lašva-Travnik

Direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić upoznao je u srijedu predsjednika FBiH Marinka Čavaru s pripremama za izgradnju brze ceste Lašva -Travnik.

S obzirom da je započela građevinska sezona, Čavara i Terzić razgovarali su o ubrzanim pripremama za početak izgradnje brze ceste, kako bi nakon usvajanja rebalansa federalnog budžeta gradnja što prije mogla početi.

Iz ureda Predsjednika Federacije BiH podsjećaju kako je Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio je rebalans Budžeta Federacije BiH za 2018. godinu kojim su predviđena sredstva za izgradnju brze ceste Lašva-Travnik, dok to isto mora uraditi još i Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Čavara i Terzić složili su se su se kako je neophodno da Zastupnički dom što prije usvoji rebalans kako bi Autoceste FBiH mogle raspisati konkurs za izbor izvođača radova.

Terzić je upoznao predsjednika Federacije BiH da su JP Autoceste FBiH odmah nakon odluke Doma naroda Parlamenta FBiH, uz punu saradnju Općine Vitez, pokrenule proces eksproprijacije te da očekuju da općina Novi Travnik i Travnik na isti način pristupe stvaranju uslova za izgradnju.

Za realizaciju ovog projekta potrebna je dalja dobra saradnja Srednjobosanskog jantona i općina kroz koje prolazi brza cesta, a posebno usvajanje odluke Zastupničkog doma Parlamenta FBiH o Rebalansu budžeta za 2018. godinu, navodi se u saopštenju.

FENA/Agencija DAN