Aktuelno

Travničani Ivan, Damir i Emel – Iako maloljetni, već sada su samostalni u IT svijetu (VIDEO)

Novi koncepti, posebno u procesu obrazovanja, obično nailaze na početni otpor koji vremenom jenjava. Na sreću škole programiranja Mali programmer, ovaj slučaj nije se desio njima samima, te su od samog starta imali povjerenje roditelja iz Travnika i drugih mjesta, kako bi educirali njihovu djecu o naukama koje su trenutno najatraktivnije na tržištu.

Upravo ukazano povjerenje profesorima je bilo podstrek, a uz prethodno znanje i dobar rad sa djecom, može se reći da ova škola, iako još uvijek relativno mlada, je ostvarila zavidne rezultate.
Dokaz tome je i zvanična web stranica, koja je kreirana isključivo od polaznika kursa programiranja, uz podršku svojih mentora. Web je izrađen prema najmodernijim standardima i svojevrsna je kruna dosadašnje edukacije tri polaznika ove škole.

Ivan Radoš, Damir Lihtner i Emel Kesten svojim znanjem stvorili su ovakav projekt, a već sada, iako su maloljetni, stvorili su pretpostavke da uskoro mogu početi raditi na velikim projektima i zarađivati iznadprosječne plate.

Pored ovog projekta, polaznici škole gotovo svakodnevno kreiraju videoigre, aplikacije i web stranice, a uz stručan kadar kakav čine Jasmin Fajkić, Adis Fodolović i osnivač škole Abdulah Fajkić, uspjeh je nezaobilazan i Travnik će postati IT središte BiH za djecu i mlade.

Projekat Ivana, Damira i Emela pogledajte na www.maliprogramer.ba , a njihove dojmove o školi, profesorima, i IT svijetu pogledajte u našem video prilogu.

Travnicki.INFO